5 tipp a fogyókúrával kapcsolatos hibák elkérüléséhez

5 tipp a fogyókúrával kapcsolatos hibák elkérüléséhez

A fogyókúrával kapcsolatos hibák elkerülése és a fogyókúra sikere nagyon sok tényezőn múlik, és néhány hibát szinte mindenki elkövett.

1. Fogyókúrával kapcsolatos hiba – Ne remélj azonnali megoldást!

Ha rekordsebességgel akarsz lefogyni azért, mert valami szuper reklámot láttál, és pár kapszula sok-sok mínusz kilót ígér, sajnos nem fog menni. Hirtelen felindulásból sose fogj neki, mert először fejben kell eldönteni és rákészülni, hogy leadod a súlyfelesleged! Azonnali megoldás nem létezik, főleg nem minden egyéb energia befektetés nélkül.

A fogyókúrával kapcsolatos hibák elkerülésével sikerélményeket szerzünk
A fogyókúrával kapcsolatos hibák elkerülésével sikerélményeket szerzünk

2. Kerülendő — Ne hagyd ki a szervezeted felkészítését!

Ha valaki szeretne megszabadulni a súlyfeleslegtől, akkor nem is fogyókúrát kell tartania, hanem életmódot váltani. Ezt a döntést először komolyan el kell határozni, majd pedig fel kell készíteni a szervezetet! A túlsúlyosak ugyan általában sokat esznek, de az összetevők nincsenek egyensúlyban, ételeik főként szénhidrátot és zsírt tartalmaznak, a vitaminok és a fehérjék pedig nem megfelelő mennyiségben kerülnek be a szervezetükbe.

3. Táplálkozz egészségesen — Drasztikusan ne vonj meg magadtól semmit!

A drasztikus fogyókúra sokszorosan megbosszulja magát! Nagyon gyakori fogyókúrával kapcsolatos hiba, hogy úgy döntesz, hogy egyáltalán nem eszel szénhidrátot. Ettől néhány nap alatt viszonylag gyorsan megindul a súlycsökkenés, ám a szervezeted nem bírja sokáig a megvonást, ,,fellázad” és ,,követeli” a szénhidrátot. Ekkor habzsolni kezded a korábban megvont ételeket, és végül nem lesz sikerélmény, mert a leadott kilók azonnal visszaszaladnak.

A szénhidrát fogyasztása a fogyókúra során is fontos
A szénhidrát fogyasztása a fogyókúra során is fontos

4. Fogyókúrával kapcsolatos hiba — Kerüld el a jojó effektust!

A jojó effektus épp a drasztikus megvonás miatt alakul ki, aminek egyik hátulütője, hogy kudarcélményt okoz, tehát lelkileg negatív irányba visz, ám a másik, sokkal fontosabb hátránya, hogy a szervezetednek nagyon rosszat teszel. Felborítod a korábban megszokott rendszert, s ettől a tested ide-oda kapkod!

5. Ne add fel soha — Ne hagyd befejezetlenül a fogyókúrát!

A sikeres fogyókúra kulcsa, hogy ne csak lefogyni, hanem életmódot váltani akarj, amelyben nagy szerepet kap a mozgás és a kiegyensúlyozott étrend. Akkor tudod hatékonyan leadni a fölösleget, ha először felkészíted a szervezeted, majd kevesebb szénhidrátot viszel be, de nem vonod meg teljesen, végül pedig – ha elérted a kitűzött célt – nem kezded el azonnal habzsolni a fogyókúra során minimális mennyiségben fogyasztott ételeket, vagy a csökkentett szénhidráttartalmú étkek helyett, a teljes szénhidráttartalmúakat. Ez talán a legfontosabb fogyókúrával kapcsolatos hiba, amit elkövethetsz. 

A sikeres fogyúkura örömei
A sikeres fogyúkura örömei

[Ha segítségre volna szükséged keressetétek Testszépítés Ibit Facebook oldalán keresztül sok bizalommal! Minden életmódján (és alakján) változtatni óhajtó hölgyet és urat egyaránt vár.  – A szerk.]

A cikk megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


×